Draag jij leuke kleding voor jezelf, of voor anderen?

Ik dacht, zeker weten, het eerste. Ik draag leuke kleding omdat ik het zelf leuk vind. Met leuke kleding aan, voel ik me beter. En niet omdat mensen dan anders naar me kijken, of me anders behandelen, maar omdat ik mezelf anders behandel. Een pak dragen geeft me zelfvertrouwen, een legging in het weekend laat me ontspannen, een zwarte outfit laat mij genieten van anonimiteit, een jurkje brengt me in zomerse sferen en een flared pants nodigt me uit om te dansen.


In de lockdown zaten we gedwongen thuis. Voor werk, voor ontspanning - en om af te wachten wat ging komen. Met een lege agenda en beweegruimte van zo'n 100 m2, werd het ook voor mijn bankrekening een andere tijd. Niet alleen hield ik geld over door een gebrek aan horeca, maar ook door een gebrek aan shoppen. Online shoppen ging prima natuurlijk, maar ik deed het gewoon minder. Zonder festivals, vakanties, avondjes uit, diners, maar ook vergaderingen en werkborrels in het vooruitzicht, zag ik niet zo'n noodzaak van allerlei nieuw spul in mijn kast. En daardoor ging ik twijfelen... was ik, qua kleding en stijl, dan toch meer bezig met anderen dan ik dacht?


Na een paar weken lockdown ging ik weer eens naar een bouwmarkt... en ik greep de gelegenheid aan om in vol ornaat naar buiten te gaan. Volgens mij zelfs op hakken - no joke. En toen kreeg ik het door. Wat die mensen in de bouwmarkt van me vinden, nee, dat interesseert me echt niet. Dus voor hen heb ik me echt niet anders aangekleed. Maar ik heb wel 'speciale gelegenheden' nodig om mezelf er aan te aan te herinneren dat ik me beter voel als ik mijn best heb gedaan. De inspiratie komt blijkbaar echt niet van bankhangen met Netflix.


Het leven is nog lang niet zoals het ooit was, maar mijn fashion mood is weer lekker terug. Ik haal veel lol en energie uit kleden en stijlen. Dat geld, dat over blijft door minder horeca en tripjes, wordt nu volop ingezet om de inhoud van mijn kast een soms hoog nodige update te geven. En nog meer dan ooit kies ik kleding op basis van wat me staat en waar ik me goed in voel - niet op basis van wat de trend of de norm is.


Have fun shopping - Liefs, Kim - Closing Time25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven