I got new rules - I count 'em!

Follow my blog on Bloglovin


Wie aan mode denkt, denkt aan creativiteit, passie, zelfexpressie, kleuren en texturen. Wie geen liefhebber is, ziet mode misschien eerder als lastig, een 'moetje'. Met heel veel regels waar je je aan moet houden. Of een wedstrijd, om wie het hipst is. 


Soms komt het ons ook wel eens de neus uit. Door social media en online wereldwijd shoppen, zijn bepaalde musthaves binnen no time helemaal on trend en twee weken later alweer een no-go. Fast fashion. Je kunt er echter ook hartstikke mooi en stijlvol uitzien als je dit soort mode-tsunami's grotendeels aan je voorbij laat gaan. De echte topstukken zijn eindeloos te combineren. En als ze dan toch even 'uit' zijn, dan zijn ze met zo'n 20, 10, of zelfs 5 jaar, vaak alweer 'in'. Dus houd deze toppers vooral ook in je kast. Wel zo duurzaam! 


Toch zijn er voor de mode die we inkopen, of zelf dragen, wel degelijk regels die we hanteren. Dit zijn vooral zelf verzonnen regels. En hey, dat is helemaal niet erg. Want, zoals Monica Geller in Friends al zijn: 'rules help control the fun'. Verkeerd voorbeeld misschien, maar: regels maken het je 's ochtends voor de kast, of in het weekend voorafgaand aan een feestje, een stuk makkelijker om tot een outfit te komen. 


We hebben er eens op gelet welke regels we dan precies volgen. Niet omdat we deze aan de rest van de wereld willen opleggen, helemaal niet. Wel om jullie te laten zien dat iedereen dit soort persoonlijke moderegels hanteert - en het leuk is daar eens bij stil te staan. 

CT's mode-regels:


1. 'Before you leave the house, look in the mirror and take one thing off'. Oké, deze hebben we niet zelf bedacht, want het is natuurlijk een quote van icoon Coco Chanel. We hebben hem wel zelf gelezen, zo rond ons 16e. Sindsdien is het de basis voor looks die nooit té zijn - want less is more, enzo.

2. Geen huidskleurige panty's. Want: gewoon nee. Haha.


3. Überhaupt geen panty's dragen tussen 1 april en 1 oktober. Lente en zomer vragen om blote benen in rokjes en jurkjes. En panty's zitten niet eens fijn. En als het te koud is? Dan lekker een lange broek of rok. 


4. Combineer geen donkerblauw met zwart. Dat vinden we nu eenmaal geen sterke kleurencombinatie. 


5. Combineer geen beige/lichtbruin met grijs. Idem. En ook nog eens heel grauw!


6. 'Does it bring joy?' Oké, ook deze hebben we niet zelf bedacht. De quote is van Marie Kondo, die bekend staat om haar boeken voor een netjes, opgeruimd en minimalistisch leven. Heb je kledingstukken in je kast hangen, die je geen goed gevoel geven? Dan gaan ze je dat ook niet geven als je ze draagt. Dus kun je ze beter weg doen, stelt ze. Het zijn van die kledingstukken die prikken, stiekem te klein zijn, je herinneren aan een vervelend moment of die je jezelf eigenlijk helemaal niet vindt staan. Doe deze weg!


7. Style een outfit, geen losse kledingstukken. Dit maakt zo'n verschil in je looks. Kies items die leuk zijn, maar vooral ook leuk bij elkaar staan. Dat hoeft niet altijd matchy-matchy, maar kan juist ook een lekker wringen. Een luipaardprint top met een zebraprint tas, bijvoorbeeld. Of een sjiek zwart colbert met een baggy, gescheurde jeans. Interessant om naar te kijken en je voelt je meteen bijzonder. 


8. Ook je jas is onderdeel van je outfit. Zeker in Nederland, waar we die jassen nu eenmaal vaak en veel aan hebben. Zorg dus dat je een paar goede in je kast hebt, die je kunt combineren met verschillende stijlen. Een investering, maar die kunnen dan ook zeker meerdere seizoenen mee. 


Benieuwd naar jullie regels!  Bedankt voor het lezen en shoppen,  Annemarie & Kim,  Closing Time

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven